Looker Studio

I den stadig skiftende e-handelsverdenen er det avgjørende for bedrifter å ha tilgang til dataene sine for å kunne skape innsikt og trekke konklusjoner for å ta raske og informerte beslutninger. Vi i CAG Ateles hjelper derfor våre kunder med å opprette dashbord via Looker Studio. Looker Studio er Googles verktøy for BI og datavisualisering, og er en kraftig løsning for å visualisere og forstå sine forretningsdata. Med dashbord i Looker Studio får e-handlere tilgang til sanntidsdata med et stilig og brukervennlig grensesnitt. Dashbordene er skreddersydd for å møte de unike behovene til e-handelsvirksomheter og gir en oversikt over alt fra salgsutvikling til kundeadferd.

 

Med Looker Studio-dashbord er det enkelt å følge salgsutviklingen over tid, identifisere vellykkede kampanjer og raskt tilpasse strategien for å møte markedets krav. Looker Studio gjør det enkelt å forstå kundeadferd. Ved å analysere kjøpsmønstre og preferanser, kan man skape en mer personlig og relevant shoppingopplevelse for kundene dine, noe som igjen kan øke konverteringsraten og kundelojaliteten.

 

Nedenfor har vi oppsummert noen av fordelene våre kunder har opplevd med Looker Studio. Vi har også lagt til et par potensielle ulemper.

 

Hva er fordelene med Looker Studio?

• Gratis: Det finnes en kostnadsfri versjon tilgjengelig av Looker Studio, noe som gjør terskelen lav for å komme i gang.

• Sammenfatter ulike datakilder: I Looker Studio kan flere ulike datakilder kobles sammen. Det kan for eksempel være Google Analytics, Google Ads, Google Sheets og CSV-filer. Det er også mulig å bruke andre analyseverktøy enn GA4, som for eksempel Plausible, Matomo og Piano.

• Visuelt og oversiktlig: I verktøyet kan vi bygge klare og stilige dashbord med grafiske elementer som diagrammer og tabeller, helt i tråd med deres bedrifts grafiske profil.

• Tilpassede dashbord: det er enkelt å tilpasse dashbordene for å passe ulike bedrifter og avdelingers behov. Dette forenkler å alltid være oppdatert med de KPI-ene som er mest relevante for dere.

• Delbare: Fra Looker Studio kan automatiske utsendelser settes opp via e-post. Utsendelsene kan akkurat som dashbordene rettighetsstyres, noe som gjør at du kan velge hvem i selskapet ditt som skal ha tilgang til hvilken informasjon.

 

Hva er potensielle ulemper med Looker Studio?

• Lastetider: Forespørsler og spørringer som inneholder store mengder data kan oppleves som trege.

• Viser definerte data, og bare det: Ulempen med enkelheten i verktøyet er at det direkte i Looker Studio ikke går å krysse data på måter som ikke er forhåndsdefinerte, i stedet gjøres dette best i det respektive analyseverktøyet, f.eks. GA4.

 

Hva kreves for å komme i gang med Looker Studio?

Det er som tidligere nevnt veldig enkelt, og vi i Ateles hjelper gjerne dere både med å starte og fortsette deres reise med Looker Studio. Som et første skritt kan vi for eksempel sette opp et innledende dashbord, og kanskje også automatiske rapporter, som inkluderer de KPI-ene vi blir enige om. Etter at dere har prøvekjørt Looker Studio en stund internt, kan vi ta neste skritt og bygge ut dashbordene med ytterligere relevant data eller kutte data på nye måter. Det er helt opp til dere, og vi kommer gjerne med ideer!

 

Ta gjerne kontakt med oss her for å komme i gang med å visualisere data på en enklere og mer tilgjengelig måte!

Ateles Consulting